Mapa webu
rozšířené vyhledávání
Základní škola a mateřská škola Ústí, okres Přerov, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Ústí

Informace o školní jídelně

Vedoucí školní jídelny - Bc. Kuchařová Iveta

kuchařka- Hradilová Marta

Kontakt:  

Pevná linka: 588 886 806 

Mobil: 607 130 167  pouze SMS (nevolejte)

e-mail: ivetakuch@seznam.cz

 

  • Stravné se platí bezhotovostně zpětně za odebranou stravu.

  • Obědy se odhlašují nejpozději do 8,00 hod, neodhlášené obědy se účtují jako odebrané.

  • První den nemoci má nemocný nárok na oběd, další dny už nikoliv.

  • Žáci mají nárok na dotovaný oběd, pokud jsou ve škole. V době, kdy nejsou ve škole (ředitelské volno, prázdniny) nelze poskytovat oběd, pouze za plnou cenu.

  • Školský zákon umožňuje odebírat dotované školní obědy pouze v době školního vyučování a jen tehdy, je-li dítě vyučování přítomno. Za vyučování se považují i školní výlety, soutěže a další podobné akce. Jestliže dítě onemocní, může za dotovanou cenu  odebrat  pouze oběd v první den nemoci, pak již ne. Pokud nebude mít žák oběd odhlášený, bude mu strava od druhého dne nepřítomnosti doúčtována za plnou cenu tj. včetně provozních nákladů ve výši 47,- .

V naši školní jídelně je dětem denně nabízena čerstvá zelenina a ovoce. Pitný režim s omezením jednoduchých cukrů - dětem je neustále k dispozici neslazený ovocný nebo mírně slazený bylinkový  čaj (na 1 lt 15 g cukru), mléko a neslazený nemléčný nápoj. Nepoužíváme instantní a dehydrované směsi ( s výjimkou  bramborového těsta).  Nepoužíváme polotovary vysokého stupně konvenience (bod 3-5)

Konvenience představují velkou skupinu pohotových potravin, které jsou u výrobce zpracovány tak, že příprava pokrmů je z nich pohodlná a šetří čas.

Primární produkty jsou tedy dále upravovány do různého stupně zpracování na:

  1.  Produkty připravené ke kuchyňské úpravě. Jedná se o výchozí suroviny, které je potřeba před vlastní tepelným zpracováním podrobit kuchyňské úpravě, například loupáním, krájením, strouháním, mícháním, klepáním apod. Takovými produkty mohou být mouka, opraná zelenina, oprané tříděné brambory či dělené maso.
  2.  Produkty připravené k tepelné úpravě (polotovar) zahrnují potraviny, které mohou být bez dalšího přípravného kroku přímo tepelně upravené, jedná se například  těstoviny, syrovou zmrazenou zeleninu.
  3.  Produkty tepelně upravené, snadno připravené v kombinaci s další složkou. Zde se jedná nejčastěji o instantní produkty. Přidáním další složky vytvoříme pokrm vhodný ke konzumaci, aniž by bylo nutné jej vařit, příkladem jsou instantní těstoviny, instantní omáčky, sušená bramborová kaše, sušené mléko či práškové polevy.
  4. Hotové pokrmy (nebo jeho složky) připravené k ohřevu – tyto produkty stačí před konzumací pouze ohřát, příkladem jsou zeleninové a masové konzervy nebo zmrazené hotové pečivo.
  5. Potravina nebo pokrm připravený ke konzumaci (ready to eat) – tyto kompletně zpracované potraviny lze okamžitě konzumovat teplé či studené  (tzv. fast food).

Co rodiče nevědí o školním stravování najdete zde

Jídelna

Rychlý kontakt

ZŠ a MŠ Ústí

Ústí 53, 753 01 Hranice

  • IČO: 70990140
  • Datová schránka: 3gzmiqk
  • tel.: 581 621 352
  • Ředitelka: Mgr. Lucie Mynářová
  • e-mail: reditel@zsmsusti.cz

Kalendář

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Kalendář